donderdag 2 augustus 2012

Vermaken ons nog steeds...


Maandag,

 Bewolkt als ik om 5 uur  vroeg buiten kom, maar het voelt niet koud aan. Ben benieuwd wat deze dag brengt. Knut en ik hebben een stuk het weiland met graan doorgelopen.    Bij terug komst samen een bakje yoghurt genomen. Hij vind het heerlijk om dit uit te likken. Na het ontbijt heeft Erwin geholpen met Lonneke om alvast een begin te maken voor de palen van het hek. Moet er nu wel komen anders zijn we Knut telkens kwijt.



 In de middag een trip richting Nevers gemaakt, onder door gereden en uit gekomen bij de splitsing van de Loire en de Allier. We zijn ook de brug op gelopen. Daar een schouwspel gezien van een vliegtuigje dat over vloog en loopings draaide, keer op keer ! Erwin heeft dit gefilmd,zal eens zien of dit op de site is te zetten.

Ook waren we toeschouwers bij het doorvaren van een boot. Wat een water verplaatsing geeft dit als de sluizen hun niveau gelijk moeten gaan krijgen.


Hierna terug naar La Domijn. De temperatuur ligt zo tussen de 26 en 28 graden deze dag, mogen niet mopperen. Ik heb nog even in het zwembad gelegen ,G en E zijn naar de werf en de burgemeester. We ontvangen een GROENBAK,nu  moeten we net als in Nederland ook alles gaan splitsen. Hele lijst, natuurlijk net weer even iets anders als bij ons !

Buiten de bbq aangedaan en na 22.00 uur binnen een spelletje gaan doen. Ik werk tussen door voor het Gastouderbureau  PoKo en heb contact met KOZ. Moet alles toch een beetje bij houden…..op de hoogte blijven van wat er in de kinderopvang en met /voor de gastouders gebeurd! Ach geen moeite… tot morgen!
         
Dinsdag,
Om 6 uur,in de ochtend, naar buiten en we lopen in de blauwe lucht, wel beetje fris nog . Maar we zien de zon achter de heuvels uit komen. Blijft een geweldig gezicht ! We horen niemand en lopen geheel alleen in het weiland. De vogels beginnen wakker te worden en geluid te geven. Bij terug komst komt G uit bed en zo druppelen ze naar beneden,ontbijten en naar buiten…
We bespreken wat we willen gaan doen vandaag. We besluiten om in Dezice te kijken of we vanavond Knut mee kunnen / mogen nemen als we op het terras willen eten. Beetje door de stad gelopen en bij de kerk gekeken. Van daaruit door naar de waterkant.      Het is geen probleem,Knut mag mee. We gaan terug en onderweg doen we even de boodschappen. Het weer is lekker zo’n 28 graden. Lekker een (ondiepe) duik in ’t zwembad en verkleden. Op het terras gezeten heeft Knut het na twee uur wel gezien    en rekenen we af. Thuis gekomen op ons eigen terras nog iets gedronken en de sterren geteld. Heel heldere lucht met veel sterren, G ziet nog zelfs twee sterren vallen !

                   Ik weer niet….ach ja !
        

Geen opmerkingen:

Een reactie posten