vrijdag 21 oktober 2011

Ons franse avontuur begon !!

Niet meer door het donker met een zaklantaarn, zulk soort dingen. Toen de meiden ingelicht. De meiden geloofden het niet gelijk toen we aangaven nu toch echt een woning te hebben gekocht. Men dacht toch dat we weer met niets thuis zouden komen. Wel leuk om te horen al die verschillende reacties. Gelukkig waren zij er allemaal blij mee en erg nieuwsgierig naar. In november zou de overdracht plaats vinden. Wij geregeld dat we daar gelijk een paar dagen zouden zijn. Wel koud weer, maar ach…….. je moet er toch doorheen. Dit was eigenlijk alweer een avontuur op zich. Eerst naar de notaris om te tekenen en de sleutels te halen. Dan in het donker naar La Chapelle rijden. Dit via de binnenwegen, weinig licht en weinig verkeer. Onderweg nog zowat door een tractor , met slechte verlichting, de berm in gereden !          
Toen wij dan eindelijk aankwamen moest Gert op zijn knieën om de elektra en water aan te doen.
 Ik ging ondertussen alvast de dozen uit de auto halen. De spullen in de keuken zetten en dan plotseling een keuken hebben die blank staat….de kranen waren niet afgedopt .  Waardoor dus het water uit de buizen naar buiten stroomde…nèèè ….... het water hoosde de keuken door. Alle dozen met huisraad werden nat. Zo ook etenswaren, koffiepakken etc. Wij dweilen met badlakens, want de rest zat ergens ingepakt.
Nu dit was een minder positieve ervaring kan ik wel zeggen. Na alles in orde te hebben gebracht om de nacht door te komen , ging Gert zijn auto even in de garage zetten….”liteke,moet je nu eens komen kijken!” werd er geroepen. Ik er naar toe. Staat Gert in de deuropening met een verbaasd gezicht, hij houdt de garagedeur vast en laat zien dat deze NIET dicht kan.  De auto is te lang…..of … de garage is te kort..wat maken we ervan? Hoe het ook zij....de auto kan er niet in ! Heeft Gert eindelijk een garage, kan hij hem niet voor zijn auto gebruiken.          Zegt hij nog quasi verbaasd ”ik heb toch echt gemeten”  JAJA, maakt  niet uit.      We doen het er maar mee,toch? Dan maar wat te drinken gepakt en de houtkachel aangedaan. Dit lukte…de elektrische kachels deden het ook. Wat wel leuk was, was dat we bij ons eerste bezoek gelijk kennis hebben gemaakt met de buren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten