vrijdag 21 oktober 2011

Onze keuken en meer...

In de februarivakantie zijn Femke en Lonneke mee geweest.       Zij hebben geholpen met het plaatsen van de keuken en              allerlei kleinere klussen. Gelijk ervaring opgedaan met de kleigrond… die blijft plakken aan je schoenen 
     Om toch een beetje ontspanning te hebben zijn we ook eens naar de markten op zoek gegaan. Moesten we verderop  zoeken, die in Decize was niet zo groot / bijzonder. Het was tenslotte nog voorjaar/winter. Wel zijn we door gereden naar Moulins. Daar was een overdekte en een open markt. De overdekte is het hele jaar door. Het is dan ook vooral etenswaren wat men kan kopen. Wel zijn dit duidelijk de momenten waarop men elkaar weer ziet en spreekt. Overal groepjes mensen die elkaar gedag zeggen en staan te babbelen. Ook toch even de toerist uitgehangen. We hebben een kerk bezocht en van binnen bekeken. Aan de overkant stond de oude gevangenis. Dit lag bovenop een berg,met een burcht van een belangrijke familie. Helaas ben ik kwijt welke. Bij thuiskomst snel weer de kachel aan en ook de sloffen. Ons na het eten vermaakt met spelletjes doen.Enkele werkzaamheden die Femke en ik verricht hebben toen de zon buiten scheen waren het verslepen van de dakpannen en het hout. Dit moest naar de garage, zou het kunnen drogen. LonnOm toch een beetje ontspanning te hebben zijn we ook eens naar de markten op zoek gegaan. Moesten we verderop zoeken, die in Decize was niet zo groot / bijzonder. Het was tenslotte nog voorjaar/winter. Wel zijn we door gereden naar Moulins.     Daar was een overdekte en een open markt. De overdekte is het hele jaar door. Het is dan ook vooral etenswaren wat men kan kopen. Wel zijn dit duidelijk de momenten waarop men elkaar weer ziet en spreekt. Overal groepjes mensen die elkaar gedag zeggen en staan te babbelen. Ook toch even de toerist uitgehangen. We hebben een kerk bezocht en van binnen bekeken. Aan de overkant stond de oude gevangenis. Dit lag bovenop een berg,met een burcht van een belangrijke familie. Helaas ben ik kwijt welke. Bij thuiskomst snel weer de kachel aan en ook de sloffen. Ons na het eten vermaakt met spelletjes doen. Enkele werkzaamheden die Femke en ik verricht hebben toen de zon buiten scheen waren het verslepen van de dakpannen en het hout. Dit moest naar de garage, zou het kunnen drogen. Lonneke zat met Gert alsmaar in en onder het aanrecht. Ook dit is allemaal goed gekomen en we hebben nu een mooie keuken. Boodschappen doen is een klus die ik nu ook alleen doe. Dan neem ik de auto mee en kar in mijn eentje naar La Machine of Decize. In Decize is dan de keuze uit de supermarkten E. Leclerc of de Carrefour. Beide liggen op het zelfde terrein, hier bevinden zich meerdere zaken. Zoals ook een tuiniershop en een doe het zelf zaak. Femke en Lonneke heb ik een keer afgezet bij de kledingshop, bleek uiteindelijk toch duurder te wezen als wij dachten. Dus er werd niets aangeschaft ! Om wat materialen voor het klussen te halen gaan we naar Nevers, daar zit een grote Broci Depot. Deze heeft enorm veel materiaaleke zat met Gert alsmaar in en onder het aanrecht. Ook dit is allemaal goed gekomen en we hebben nu een mooie keuken.
Boodschappen doen is een klus die ik nu ook alleen doe. Dan neem ik de auto mee en kar in mijn eentje naar La Machine of Decize. In Decize is dan de keuze uit de supermarkten E. Leclerc of de Carrefour. Beide liggen op het zelfde terrein, hier bevinden zich meerdere zaken. Zoals ook een tuiniershop en een doe het zelf zaak. Femke en Lonneke heb ik een keer afgezet bij de kledingshop, bleek uiteindelijk toch duurder te wezen als wij dachten. Dus er werd niets aangeschaft ! Om wat materialen voor het klussen te halen gaan we naar Nevers, daar zit een grote Broci Depot. Deze heeft enorm veel materiaal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten