vrijdag 21 oktober 2011

Brocantes en veel meer..

Een andere activiteit die wij hebben ondernomen is het afgaan van verschillende Brocantes. We hadden een lijstje van J gehad en deze zijn wij maar eens allemaal gaan bekijken. In Decize was deze aan het water gelegen, lekker weer, dus heel goed te doen. Niet al te druk, wel veel kinderkleren en speelgoed. Wij waren op zoek naar eethoekstoelen voor in de keuken. Wel een paar gezien maar deze hadden dan een rieten zitting. Dit wil ik liever niet,omdat je eraan kunt blijven haken met je kleren en een nieuwe bematting kost weer veel geld. We hebben later op de markt met een marktkoopman staan onderhandelen over nieuwe stoelen. Blijkbaar verkocht hij niet veel dit denk ik om dat hij erg veel in prijs zakte toen wij enkele  biedingen hadden gedaan.



Buurvrouw S heeft haar huis te koop staan en wij mogen een stukje grond van haar kopen; wat een bofkonten zijn wij weer!   Ik was niet erg lekker, verhoging en moe en keelpijn en buikpijn…gaat wel weer over maar je moet er even doorheen. Ik lag boven te rusten en Gert ging met de landmeter en S (en R) het te kopen land opmeten.  Heen en weer geloop.  Er werd een geel stuk “plastic”de grond in gegraven op verschillende punten. Zo kan iedereen zien waar het land eindigt. Het is een groot stuk, scheelt ons een stuk uitzicht. We houden zo meer uitzicht over, stel dat de nieuwe eigenaren hogere beplanting neer willen zetten.  ’t Is maar een idee…………………
Mede is het voor ons gunstig omdat je dan meer het gevoel hebt dat je ook land hebt, nu was eerst alle land in de breedte net als het huis. Door “vooruit” meer te hebben krijg je een ruimer gevoel. Zo, weer genoeg gezeurd…
Later dit jaar willen wij het terras aanleggen. Of gelijk de volgende keer, we weten het nog niet zo heel precies; de portemonnee speelt mee. Wij zijn in Nevers wezen kijken bij Brìco Depot en hebben daar mooie tegels gezien. Alleen ze leveren niet à la maison. Dus zullen we alle tegels, zand, cement met eigen vervoer moeten halen..zie je het al voor je ??????   Nu nog hierheen krijgen. Dat wordt meerdere keren rijden, anders zakt de auto door zijn carrosserie. Maar buurvrouw S gaf aan dat wij haar pick-up wel mogen lenen. Dan hoeven we niet meerdere keren te rijden en kunnen we alles goed opstapelen. Dit gaan we in augustus doen, dan zijn de meiden met hun vrienden erbij. Kunnen ze helpen tillen.  

Nog een belangrijk iets wat ik al eerder heb aangegeven is het bezoek aan de burgemeester. Wij zijn naar zijn kantoor gereden en hebben de auto op het plein geparkeerd. Naar binnen gegaan. Daar zat hij achter een bureau en naast dit bureau zat de secretaris (een dame). Zij werd niet voorgesteld. We hebben handen geschud en ons voorgesteld.  Hij hoorde Gert zijn verhaal aan. Die vertelde wie we waren en waar we nu een woning hadden . Ook dat we kennis kwamen maken en een vraag over de bouwtekening hadden. Dit alles werd doorgenomen en wij waren weer op de hoogte. De burgemeester gaf ons een formulier om in te vullen en later in te leveren.       De bouwtekening moest Gert maar aanpassen en dan afgeven met het formulier.  Zo makkelijk werkt het hier dus….afscheid genomen en weer naar La Chapelle gegaan.  De burgemeester houdt namelijk kantoor in een dorp verderop, in Ville Langy. Daar vallen wij onder.  Wij hadden ons er meer van voorgesteld, de burgemeester bezoeken leek ons een ritueel waar men eigenlijk niet onderuit kan. Viel dus tegen.  

Op andere dagen hebben we ook eens rondgereden en zijn wij op zoek gegaan naar zwemmeren. We hebben een hoop water gezien, maar niet waar duidelijk bij stond dat er ook gezwommen kan en mag worden. Dus voorlopig houden we Lac Settons en omgeving maar aan. Ik heb mij wel voor genomen om thuis, in Nederland, eens te gaan neuzen op het internet waar we ” zwemwater” kunnen vinden. Als Femke en Raphaël  gaan dan doen ze het maar met ons luxe zwembad. Zullen zij het alleen eerst neer moeten zetten…water erin moeten laten lopen en het filter aanleggen.
Gelukkig heb ik de beschrijving erbij laten zitten. Wij komen  enkele dagen later en nemen Lonneke en Erwin mee. Femke heeft onze twee nieuwe kastjes mee, mogen zij wel in elkaar gaan zetten. Hmhm….. Ook ben ik een  lijst aan het maken waarop de markten staan en een aantal bezienswaardigheden.  Gert heeft een “gebruiksaanwijzing” voor onze woning “La Domijn”. Daar moet ik nog iets op verzinnen om dit aan te geven op het huis. Een bord met de naam of een bord met een plaat? Ik weet het nog niet…de tijd zal het leren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten