vrijdag 21 oktober 2011

La Domijn wordt wel wat......

Wij hebben daar ook gekeken voor o.a. bedrading / lampen / tuinartikelen.  De klussen die verder in La Chapelle door de meiden zijn gedaan daar zijn we erg blij mee. Zo heeft  Femke de gordijnen opgehangen zodat ik deze kon zomen (met de hand). Was een inspannende week met goede resultaten.  

Gert en ik zijn begin mei terug geweest. Toen we onder Parijs waren heeft Gert R. gebeld om te zeggen dat we eraan kwamen. Bij aankomst hoorden wij een tractor of zo…… snel kijken! R was met de grote maaier (van Pt) het gras en de paardenbloemen aan het maaien. P liep erachter aan met een bezem.  Zij maakte de muren schoon, hier kwam natuurlijk veel los gemaaid onkruid en gras tegenop.  De lieverd, wat een rot werkje.

Deze week hebben wij veelal in Nevers gekeken naar een logeerbed en wat er zoal te koop is in terrastegels. Het was heerlijk weer, lekker zomerkleren aan en genieten. Dus dan komt ook weer de kriebel om te bbq-en. Met Pt en J afgesproken om bij ons te bbq-en, zij nemen de bbq mee en wij verzorgen het vlees. Beiden regelen we dan lekkere dingen ernaast……zo gezegd, zo gedaan.  Pt kwam met zijn bbq aan draven en J had een lekkere bak sla meegenomen.  In plaats van dat ze “netjes” door de ingang, bij de voordeur, komen lopen ze zomaar over de “rotsblokken” die aan de grens liggen van ons terrein. Haha..                   Met de smoes dat dit sneller is. Jaja,zal wel….nee, dit doen jullie om dat jullie geen zin hadden om met R te moeten kletsen ofzo . Kan erin komen, fijne mensen maar op een gegeven moment weet je ook niet meer wat je moet zeggen. We hebben gezellig aan de rand van het terras gezeten. Pt bakt het vlees.  Alleen de bbq was zò heet dat hij in een ras tempo alle vlees bakte. De briketten waren snel op en het vlees dus ook.  Alle vier waren we “volgegeten” en hebben toen maar een lekkere bak koffie gezet en uiteraard  opgedronken. 

De volgende dag weer naar huis. De route besproken met J en Pt. We zijn op zoek naar een snelle en leuke route om hier te komen.                                                             
Eind mei zijn we samen terug geweest. Gert en ik hebben eerst de tuin schoon gemaakt en het (nog te leggen )terras kaal gemaakt. Gelukkig heeft Gert een kruiwagen aangeschaft. Voel mij dan echt iemand van het platteland, met laarzen/ klompen en de wagen en een schop…Alles stond een meter hoog…wel goed om een kleurtje te krijgen. Dit is ook goed gelukt, door het tuinieren en door in onze nieuwe aanwinst te liggen. We hebben een zwembad neergezet, op een extra bodem en het bad heeft een pomp /filter. Wel luxe om erin te liggen.                                                                                                                                                   Met het mooie uitzicht erbij en een glaasje in de hand…zo kom ik de dag wel door. Gert wist niet van op houden en is de rand aangrenzend naar de andere buren (M en G) gaan doen. Daar heeft hij een stuk grond omgewoeld en onze stekken in gezet. We hebben twee bomen thuis in Nederland gestekt en deze in een grote pot mee genomen. Wij zijn ook nog bij hen thuis geweest. G stond zijn moestuin te doen. Gert en ik lieten blijken dat wij deze wel wilden zien. Even staan kletsen en toen vroeg hij of wij wat wilden drinken bij hem thuis. Wij mee. Een rondleiding door de woning gekregen. Mooie oude woning waar ze veel aan uitgebouwd hebben . Deze woning hoort van oorsprong bij de boerderij van Pt en J. Maar ze zijn apart verkocht. Groot stuk grond en ze probeen er veel bloemen goed te houden. In hun keuken hangen heel veel potten en pannen aan de muur, chromen. In de serre zijn wij aan tafel gaan zitten, goed uitzicht over het dal.  Ook zagen wij de enorme zwarte lucht aankomen. Daar ging nog wel wat uitvallen!  Hebben we geweten,door de regen terug. Tijdens het borrelen kwam R ook binnen, hij had een bak sla voor ons neergezet. Lekker !!

                                      

Geen opmerkingen:

Een reactie posten