zondag 14 oktober 2012

Herfstvakantie 2012


Zaterdag 13 oktober 2012

Om 9.32 uur is de familie Terhaar weer op weg gegaan om eens te gaan kijken hoe het er voor staat in La Chapelle. Het weer zit niet mee. Alsof je door een waterval rijd, zo hard komt het bij tijd en wijle naar beneden. Achterin de auto ligt Knut lekker in zijn bench te slapen. Wat doet hij het weer goed, als hij maar ons beiden in zijn omgeving  heeft blijkt later. Bij een benzinestation in la France  gaat Gert even naar het toilet, ik ga met Knut plassen langs het parkeerterrein. Maar dit doet hij niet van harte, hij kijkt als maar om zich heen . Als hij Gert aan ziet komen wil hij op hem af, daarna is hij weer kalm en gaan we verder. In Parijs regent het nog steeds en is het erg druk. Maar ook hier gaan we stapvoets doorheen. 

 

Hoe meer we zakken richting La Chapelle, hoe beter de temperatuur wordt en wordt het nog droog ook ! Uiteindelijk zijn we om 17.32 uur in La Chapelle. Hier is het wel droog en ziet het er naar uit dat het al even niet heeft geregend ! Alles uitgepakt en even met R en P bij gekletst. Ik had voor de buurvrouw een woordenboek , Frans – Nederlands gekocht. Ze moest hier erg omlachen,gaf aan r aan dat zij dit boek ging door lezen en dan kon ze R nog iets leren !                                                                                                 R gaf aan dat er boktor in de trap zit, maar het kan ook houtworm wezen !!!  Moeten we de trap ,deze week, ook nog gaan behandelen. Volgens R komt het omdat de trap niet is behandeld met speciaal spul. Hij haalt een pot en zegt dat we het hier mee moeten doen. We zijn net binnen…maar ik wil niet dat de trap naar beneden komt…brbrbr        Binnen hebben we de stofzuiger zijn werk laten doen , ik ben gaan koken. Lekker om weer hier te zijn, even terug naar “niets hoeven en lekker doen wat en wanneer we willen”

Zondag, 14 oktober

Gert heeft brood bij de bakker gehaald. Ik ben met Knut wezen wandelen en heb de tafel gedekt. Het is nog steeds erg grijs maar niet koud. Knut heeft schapen ontdekt. Wat een ervaring, ze gaven geluid en hij schrok …    stond stil  …..luisterde en keek….   kwam bij mij lopen en deed verder alsof hij niets nieuws had meegemaakt.                  Leuk om zijn reactie te zien..haha.                                                                                             

We hadden van F een senseo apparaat me gekregen om te gebruiken, nou lief van hun maar hij werkt niet zoals het moet.  Water erin, koffie pad erin, knop ingedrukt……deze blijft alleen maar knipperen, knipperen. Dit meerdere malen herhaald,F had aangegeven dat je dan het waterreservoir hard op z’n plaats moet zetten…werkt ook niet ! Maar snel boodschappen gaan doen en instant koffie gehaald.

Lekker buiten gewerkt en met Knut met de voetbal gespeeld. Hij vermaakt zich prima zo. G heeft gaas  tussen de garage en het hek gemaakt, nu kan Knut lekker rond rennen…..dacht ik….maar hij glipte door de hekopening bij de voordeur.  G moet hier nog het hek in zetten, morgen ! Om 18,00 uur naar binnen met een zwarte hond en dorst.
 

Daar is het hek je voor de trap neergezet, nu voor de hond en in de toekomst voor de kleinkinderen !    Het past  hier perfect,.nu thuis nog een die past,.zoeken !
 
 
 
 
 
 
 
 
G heeft het zwembad binnen gelegd,we hebben besloten dat we deze boven in de logeer kamer neerleggen tot in het voorjaar,wel opgevouwen uiteraard.  Knut heeft zijn  eten op en ligt nu lekker te slapen bij de warmte van de houtkachel aan G zijn voeten. Zo lekker koken en eten en dan vanavond onderuit voor de tv of een boek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten