zaterdag 20 oktober 2012

De laatste dagen van de herfstvakantie


Vrijdag, 19 oktober

 

Temperatuur is zo’n 20 graden maar het motregent al de hele dag . Gert is bezig geweest met de heg,bijknippen van de dikste takken, om later even te snoeien.           Het is nu 14.45 uur en ik ben net binnen. Ik heb de ijzeren mat ,bij de voordeur, een ondergrond van stenen gegeven. Als dan straks de modder of sneeuw komt dan is het niet glibberig meer voor de deur….hoop dat G het ook een goed idee vind !

Hij is met R alle grind van de openbare weg aan het scheppen en op onze oprit aan het leggen !  De gemeenschap heeft hier een stuk geasfalteerd en alle grind laten liggen.  “le maire ” Renè vermeld aan G ; opscheppen en op je oprit gebruiken anders  ligt het toch maar voor ….hier aan de kant. Nou daar wij  naar “ le maire ” luisteren, hmhmh… …………. in dit geval… ligt er nu een stuk oprit beter bij.

 De meiden hebben net gebeld,hebben samen boodschappen gedaan . Zijn nu thuis om Kitty eten te geven,te verwennen zullen ze bedoelen. Knut is net neergeploft, hij is de hele ochtend al aan het keten…..uitproberen.  Van R heb ik een grote tak met laurierbladen gehad,neem er wat mee naar Nederland. Heb nu een stoofpot op staan en hoop dat deze lukt ! Recept al la Paulette. Het is vandaag de Naamdag / Fête le Patronale /van R , of we zo een borrel (pastis) komen drinken. G geeft aan dat we dat later op de dag komen doen, blijkt dat R het al om 12.00 uur had gevraagd,voor zij gingen eten. Aan het einde van de middag komt G met RE binnen, R heeft last van de pin in zijn rechter enkel gewricht. Maar volgens P slikt hij ook zijn pijnstillers niet !
Ik heb ook de ijzeren mat, bij de voordeur, een laag stenen gegeven. Eerst uitgegraven en toe stenen erheen gesjouwd. Scheelt een hoop modder en zal allicht schelen met het onkruid.

Na het eten hebben we Knut uitgelaten, eigenlijk niet nodig want we ruimen de eventuele poepjes (inmiddels meer) op als we het zien. Controleren ook de tuin hierop. Maar daar Knut de koeien beneden leuk vind is het een leuk ommetje. Na de koffie zijn we Carcassonne aan de keukentafel gaan spelen,ik moet toch kunnen winnen van G ??!! Niet gelukt maar okè, hij was beter.

 

Zaterdag,20 oktober

 

Het is mooi weer; de zon schijn  - blauwe lucht – tempratuur van zo’n 13 graden om 10.00 uur ‘ochtends. Het zal is niet waar wezen,bijna naar huis en het wordt warm weer…… Met knut het openveld op geweest, er waren jagers die hun prooi kwamen halen. Dit is ook een reden waarom Knut niet los mag in de velden, het is jachtseizoen ! Lekker met die jeeps door de blubbers en maar spatten..spatten…ik loop wel een stukje om door het weiland.

G had lekker brood meegenomen naast zijn croissant en het stokbrood. Een brioche….zoet,zachte cakebrood. Weer eens wat anders… goed idee ! Boodschappen in Decize gaan doen, een hoop flessen limonade voor de meiden ingeslagen.  Totaal hebben we 6 orangina, 6 oasis, 5 Miron siroop en scheermesjes en 6 flessen vanille cola niet te vergeten ! Kunnen ze voorlopig vooruit.
 
Knut heeft tijdens zijn spel in de tuin een modderplek op zijn voorhoofd gekregen, lijkt nu net een Indiër ! WOEF,ziet u mij ?
 
 En voor wie in is in een zoek spelletje; wie ziet de verschillen tussen toen en nu ?

G heeft extra sloten gekocht , die hij op de luiken plaatst zodat deze niet open kunne gaan bij slecht weer of iemand die naar binnen wil komen. Ook heeft hij weer een deel van de heg gesnoeid en heb ik de kleine gedaan . Hij is naar de vaalt geweest om alle zooi weg te brengen. Lekker in het zonnetje zitten lezen en een afscheidsborrel  met R en P gedronken. Nu is G de laatste sloten aan het ophangen en ik ben klaar met koken. Alles is schoon, op de ijskast na. NA het eten zet ik , voor zover, alles in de auto. We willen morgen rond 9.00 uur vertrekken. Jammer, weer om en nu weer uitzien naar het voorjaar !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten