woensdag 2 mei 2012

Tegels,tegels,tegels........


Dinsdag, mooie zonnige dag met goede temperaturen. Bijtijds opgestaan en rond het  huis bezig geweest.  Eerst toch nog even iets over de maandag! ‘s Avonds tijdens het eten zag ik een VOS voorin de tuin voorbij lopen….echt ik zag er zelfs twee ! Van rechts naar links, dwars door de voortuin !  Gert ging voor het raam staan om te zien of hij ze ook nog zag. Maar ze kwamen niet meer te voorschijn. Aan R gevraagd of er veel vossen in de omgeving dwalen. Hij gaf aan dat een vos eerder een kip van hem te grazen heeft genomen. De arme kip is nu aan èèn kant vleugellam….leeft nog, maar is niet meer goed voor consumptie.

Aan het einde van de middag kwamen de buren aan. Lekker in de tuin stoelen neergezet en even bij gepraat.  R en P kwamen erbij zitten. De zon was zo fel dat we toch nog verbrand zijn. Rond half negen kwamen Femke en Raphaël aangereden. Alles uit de auto naar binnen gesleept en toen aan de keukentafel gaan zitten kletsen. Ondertussen het eten klaar gemaakt, tafel gedekt. Samen gegeten en verder bijgepraat voor het vuur in de huiskamer. Buiten was inmiddels te koud en te donker.
Wel waren er sterren te zien.

kosmische inhaalmanoeuvre
Woensdag;
deze dag gaan Gert en Raphaël de tegels voor het terras halen. De lucht is grijs en het is niet meer zo warm. Toen de heren terug kwamen ging Femke helpen uitladen. Blijkt het gewicht toch erg zwaar te wezen in de aanhanger en de banden waren toch wel zacht. Hierdoor konden zij niet alle tegels in één keer mee nemen. Dan had de auto omhoog gekomen.

Van P een pomp geleend om de banden op te pompen. De heren moeten nu wel 3 keer op en neer naar Nevers, iedere rit is twee keer 30 minuten en tussendoor de tegels in de kar en hier er weer uit !!! Bij de tweede terugkomst vertelde Raphaël dat ze snel klaar waren met laden, maar dat het lang duurde voor ze konden afrekenen. Onderweg reed er ook nog eens een langzame tractor voor ze ook.
Dus ze schoten nietop !! 

 Okè, uitladen maar weer.

Femke helpt dapper mee. Kop koffie en een koek en weer op weg, voor de laatste rit.
Femke en ik gaan van de zandberg weer een berg zand maken. Er is namelijk in de tussentijd aardig wat onkruid op gaan groeien. Deze moet verwijderd worden, zodat ze het zand voor het terras kunnen gebruiken. Ik zal zo de (extra)kruiwagen en pomp van P even terug brengen.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten