vrijdag 4 mei 2012

Het weer zit mee!


 Donderdag en Vrijdag; alweer twee dagen voorbij, de tijd vliegt.


De heren doen erg hun best. Nu is te zien dat een terras van 12 meter leggen niet even te doen is ! De weersomstandigheden zijn op donderdag erg goed. We hebben volop zon en 23 graden. Wat inhoudt dat we alle vier verbrand zijn. Onze nekken en armen en bij de heren boven de broekrand (oeps), alles is in de zon geweest ! Soms is er een verkeerd woordje……dan slaan ze een tegel stuk.



Ja, dat komt ervan als je te hard mept. Ik heb een kleine was gedaan, scheelt straks thuis weer. Deze was is nu lekker fris en snel droog. F en ik zijn even bij P en J langs gegaan. Daar even voor het huis gezeten en van de zon genoten. Later kwam J,de buurvrouw, ook eens kijken hoe het vorderde. Heerlijk in de zon, op oma’s bankje, bij elkaar gezeten . We hebben allemaal pauze genomen en de heren zijn zich daarna gaan douchen. Femke en ik zijn alles klaar gaan maken om de nieuwe BBQ in te wijden. We hebben lekker gegeten, de worstjes en de vegetarische stokjes zijn erg snel klaar. Na de koffie naar binnen, het werd toch te fris en het was bijna 21.00 uur.  Dit is het tijdstip waarop het nu donker wordt. Echt donker, dus kunnen we beter binnen een spel gaan doen. Wel wordt er afgesproken dat we bijtijds naar bed gaan omdat de heren de volgende dag een goede ruk aan het terras willen geven. De weersvoorspelling is niet zo positief; minder warm en bewolkt en later op de dag kans op een bui. Nou, bijtijds naar bed werd het niet helemaal……we zijn het spel “saboteurs” gaan spelen. Dit zat nog in de verpakking, hield in dat we allemaal dezelfde kansen hadden….leuk spel..moet je wel fanatiek willen meedoen!  Ik ben dus niet zo fanatiek, maar de volgende keer dan zal ik ze eens laten zien hoe je kunt winnen!

Vrijdagochtend om 9.00 uur beneden gewassen en aangekleed en wel, G is vers brood halen. F roept RvD dat hij moet gaan douchen. Aan tafel ontbeten en later, uiteraard maar weer, de vaat gedaan. De heren zijn weer vol goede moed buiten aan de gang gegaan. Het weer is droog en de zon schijnt tussen de wolken door. Koffie gedronken en een koekje…..gratis uitzicht. Het is weer leven “als God in Frankrijk”.
Dit is het soort leven dat ik lang vol kan houden….tuinieren, boodschapje doen, wandelen, lezen, huishouden, contacten onderhouden, borrelen enzo meer van dat alles… tuinieren kan worden uitgebreid met een groentetuin ofzo…….?????? Even gekeken op mijn laptop naar de mail, alles gesorteerd en toen weggezet. Lekker werken zo…ach het moet niet wennen, dan gaat het vast fout. Nog even een broek en T-shirt gewassen en opgeruimd. Met F naar Decize om boodschappen te doen.
Terwijl we in de winkel liepen begon het buiten te hozen…drup drup en steeds sneller, denkend aan de heren..oeps niet leuk; nat en niet verder kunnen werken..?!
Ben benieuwd als we zo thuis komen. De nodige versnaperingen in eslagen en ook voor de kattenoppassers iets meegenomen. Op de terugweg zijn we even de weg afgegaan om F te laten zien waar de dichtstbijzijnde camping ligt. Klein maar wel een mooi uitzicht. Bij thuiskomst stonden de achterburen te kijken hoe men opschiet. De heren vorderen gestaag. Het word een mooi terras. De boodschappen opgeruimd en met de buurvrouw gekletst . Zij gaan morgen weer naar huis, gevraagd of ze een borrel komen drinken vanavond. We zullen zien. Het is nu bijna half acht en F moet gaan koken, zij zou de pasta maken… G moet zich gaan douchen. Er komen alsmaar dikke buien over, de één harder als de ander! Mooi ik ga nu even sluiten. G geeft aan dat het nu de rest van de dag blijft regenen. Morgen regen en bewolking tussen 15 en 20 graden. We wachten af……..F gaat de voorbereidingen treffen om de pasta te kunnen koken, hahah… Ik mag de rest gaan doen. Als het maar smaakt dan vind ik alles best…
F: Nee ma jij mag het vlees doen ik heb alles al gesneden en aan gezet komt helemaal goed. (vegetariër he haha)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten