zondag 27 mei 2012

Pinksterweekend 2012…….


Vrijdag eerst geregeld dat Knut, onze nieuwe puppy, bij F kan logeren. Wij wilden hem eigenlijk meenemen, maar de dierenarts vertelde dat het vaccin pas na 3 weken goed werkt . Daar er vossen in de tuin zijn gezien besluiten wij om hem het weekend uit logeren te brengen. Na afscheid te hebben genomen zijn we om 10 uur gaan rijden.

Onderweg druk verkeer, veel oponthoud doordat er ongelukken waren. Wij hebben een grote omweg om Antwerpen gemaakt om niet in een file te komen staan, kost tijd maar je rijdt tenminste door. Om Parijs heen was het uiteraard ook weer SPITS, alsof het weleens echt rustig rijden hier is….

Wat het weer betreft; lekkere temperaturen. Ongeveer 27 à 30 graden. Nou wat wensen wij nu nog meer? Om 18.30 uur op plek van bestemming; La Domijn.

Alle bagage uitgeladen en op het terras neergestreken. M en A zijn onderweg. Dit keer is de jongste met haar vriend mee. Zij komen pas laat aan. Het verkeer werkte nog meer tegen, zij hebben bij Antwerpen al stil gestaan en toen zij in Parijs kwamen was het echt SPITSuur. Uiteindelijk werd het na 22.00 uur dat zij aan kwamen, eerlijkheidshalve dien ik wel te vermelden dat zij pas rond 13.00 uur zijn vertrokken.
M heeft heerlijk genoten van de zon en het open dak, dit was het resultaat....was minder leuk; opgezet gezicht en verbrand...auw auw !




Heerlijk op het terras gekletst.  Er was een mooie sterrenhemel, dit te samen met de vuurkorf gaf een zomers tafereeltje. Maar rond 1.00 uur werd er toch besloten naar bed te gaan en morgen weer te gaan genieten.

Zaterdag.

Heerlijk weer nog steeds. Volop zon en temperaturen tussen 27 en 30 graden. Ons viel op dat als wij nu op het terras zitten dat je dan verder het dal in kunt kijken. Nog meer genieten dus ! G had baguette en croissants gehaald, nou ja croissant?? Deze waren al op toen hij om 10 uur bij de bakker kwam. Jammer voor A……


Ons dagvermaak was kletsen, boodschappen doen, terraszijkant aanleggen, parasol openen, insmeren….insmeren……water drinken (echt waar!) G heeft zichzelf een grasmaaier cadeau gedaan. Eentje waar hij “maai”benzine (?)in moet gooien. Nu kunnen wij ook het nieuw aangelegde gazon kortwieken ! Is wel nodig want het is aardig hoog aan het worden. R, de buurman, had ook aangegeven dat het maaien met de machine van buurman P niet op dat stuk zou kunnen.

Ik ben ook nog even met M en A wezen zwaaien naar de achterburen, of zij dit hebben gezien weten wij niet….. M en A hebben verder rondgelopen. M wilde graag laten zien hoe de omgeving eruit zag aan de andere kant van de weg.

Aan het einde van de middag is eenieder zich gaan douchen en in de auto gestapt. Op naar Decize. Het is tenslotte Pinksteren en dan is er daar een hele grote kermis !!! Daar al snel een parkeerplekje gevonden en op naar het terras voor onze avondmaaltijd. Na lekker te hebben gegeten overgestoken en ons ondergedompeld op de kermis. Nu liepen wij tegen attracties aan met machines die Casinospelen hadden. FOUT>>> je komt niet meer weg met je echtgenoot en kinderen ! G en M hadden muntjes gehaald en zijn gaan spelen. Nu dat hebben we geweten……ze waren er niet weg te slaan. Maar G kreeg wel iedere keer weer munten uit de automaat en harde plastic waardepunten. Uiteindelijk alles bijelkaar gelegd en gaan inwisselen.

Ondertussen was het begonnen te regenen, hard te regenen. Alle bezoekers schuilden onder de kramen, een drukte van jewelste. Wij besloten om toch te gaan lopen, op naar de auto en thuis nog iets te drinken. Al snel waren we bij de auto, inmiddels was het ook gaan onweren !!  Flinke bliksemslagen, knallen.

Terug zijn we op het terras gaan staan om naar de onweer boven Decize te kijken. Ging er flink te keer. Wij stonden DROOG ! Heel raar onderweg nog flink regenen maar toen we La Machine inreden was het droog. Wij waren zeer verbaasd, de overgang was erg snel…. Het koelde wel snel af, dan maar naar bed.

1 opmerking: