maandag 30 april 2012

Maandag 30 april


Maandag, droog weer en zon en temperaturen tot aan 19 graden in de middag. Vanochtend lekker ontbeten met vers stokbrood en uiteraard voor Gert een croissant. Heerlijk zo’n warm brood, ik weet het…ongezond…volgende week weer normaal okè?!!  Lekker rond het huis gerommeld. R kwam even met G babbelen, hij verdween naar de achterburen. Daar ging hij kijken of hij verder kon met  het gras te maaien. R gaf aan G aan dat als wij een kitten wilde dat we dit eigenlijk vandaag moeten beslissen. Anders gaat  er een plattelandsregel gelden….helaas voor de kitten. Gert en ik hebben na “hevig overleg” toch besloten om niet een kitten mee te nemen in juli. Straks moeten we dit nog gaan vertellen…oeps..oefff. Maar er is wel iets anders uitgekomen…..ga ik niet vertellen. Als de tijd daar is kom ik erop terug.

Terwijl ik dit zit te typen staat G voor het raam, we hebben heel veel vogels in de tuin. O.a  groenlingen en puttertjes (mooi rood masker met zwarte rand) en merels en een ekster en ook nog eens een specht !!  Er waren ook zwaluwen maar erg hoog vliegen ho maar. Zo zie je nog eens wat in je tuin…meer dan thuis. Het is wel te merken dat G ook bij ons het gras..hm.. de paardenbloemen heeft gemaaid. De keuken ligt vol met paardenbloempluizen en de vogels komen op het verse voer af. Even iets anders, na de kleine tuintjes te hebben bijgewerkt heb ik toch ook daar zaad voor diverse zomerbloemen gestrooid, de stekjes van de buxus hebben we met pot en al in het andere kleine tuintje gezet. Als ze groter zijn dan gaan we die voor in de tuin planten. Het houdt je wel bezig.  Even door naar wat we verder hebben gedaan vandaag.



Vanmiddag de auto gewassen, zat vol met gras. Daarna ingestapt en op weg gegaan. We wilden eens in Imphy kijken. Het zwembad opzoeken. Nu, we hebben het gevonden. Onderweg werden we BIJNA aangereden. Vlak bij het kasteel stak plots een tractor van rechts de weg op. Het leek alsof de jongen op het gas ipv de rem traptte….wij schrokken toch wel aardig.   G moest uitwijken en we hebben even wat woorden gesproken in de ruimte.

De weilanden staan vol met koeien en kalfjes. Ook hebben we drie maal een grote stier gezienEèn ervan heb ik toch maar vastgelegd.

Wat een beest…groot en wat een spieren..zoals hij op de koeien afliep; hier ben ik wie…? In Imphy het zwembad gevonden. Ziet er goed uit,lekker binnenbad en de mogelijkheid straks om ook buiten te zwemmen. Is een idee voor later in het jaar. Er is ook een “Hammam”, wie durft ? Via binnendoorwegen richting Decize gereden. De natuur is nu zo mooi groen en ontluikend (zeggen ze dan) lekker genieten dus. Onderweg kwamen we beeldjes tegen die op een monument waren vastgezet.
Wie weet wat dit is? Wij moesten hierbij denken  aan “le facteur Chaval” met zijn stenen monumenten. Het staat in de omgeving van Sardolles. (enclos du Rosaire) I

nmiddels weer op La Domijn aangekomen. Gaan iets drinken en dan zullen we de buurman inlichten van ons besluit. G heeft een maaier voor de kanten gekocht en is deze in elkaar aan het zetten. Het word nog wel wat hier…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten