zaterdag 8 augustus 2015

2015 Zomervakantie augustus

Augustus 2015

Dit wordt een vakantie verslag, eerdere maanden zijn wij ook in La Domijn geweest bijvb met Pinksteren. Toen zijn wij met Femke en Lonneke en de heren hier geweest om naar de kermis te gaan. Wat echt leuk en SPANNEND voor sommigen was. De maanden daarvoor februari en me, ook hier dagen doorgebracht dus gebruik wordt er wel gemaakt van ons stulpje; maar nog niet genoeg zou ik zo zeggen. Door de verhuizing in Nederland  en even geen zin hebbend om te pennen ligt nu wel dit eerste stukje verhaal voor jullie klaar. Ik zal proberen deze weken meer te schrijven , dit voor een ieder die er interesse in heeft.

Donderdag, 06 augustus, alles maar in de auto ingeladen en op weg gegaan.
Om 8.42 uur reden wij weg en hadden dan ook de verwachte aankomst tijd zo rond 16.30 uur.
Onderweg viel het tegen bij Antwerpen, was een ongeluk gebeurd en ja dan rijd het niet zo door....
eveneens bij Lille, daar was het echt even stapvets voor bewegen.
Al met al de hele rit weer geheel aan gekomen, Knut heeft zich weer kranig geweerd achterin en op het parkeer terrein dat we onderweg hebben aangedaan.
Het weer qua temperatuur is prima, warm .
Bij aankomst zagen wij niet een groen maar een bruine tuin !
Het is heir de laatste periode zo droog geweest dat de beplanting die er in mei in is gegaan er ook bruin uitziet. Na controle toch een beetje gerust gesteld. Want de takken hebben nog een groene doorvoer, dus lekker laten staan en deze weken extra verwennen.
Knut de vrijheid gegeven en alles uit de auto gehaald.
Wij hadden niet veel mee maar als extra gewicht wel de tent van L en E. Zij komen over een week en zetten dan ,waarschijnlijk al haar oudste zus toch ook komt, de tent op.
In de auto hadden wij de airco aan en nu buiten de auto bleek het zo een 34 graden te zijn.....pfft...pfft...ach ja we moeten het toch weten dat we op zomervakantie zijn ?!
Alles weer open gezet en op het terras met een drankje ; even lekker genieten.
Wat gezeten, gelopen en de bbq aan gedaan. Want deze gaan wij hier volop gebruiken nu wij dit niet op de flat mogen doen met houtskool. Ik heb het raam op de badkamer willen dicht trekken aan de rand en trek natuurlijk het hele zonnescherm eraf !! Oké, als Gert zich later verveeld kan hij dit weer maken, mij lukt het niet....

Vrijdag
Lekker uitgerust uit bed gekomen en  met Knut naar buiten. Wat een heerlijk weer, wij zullen hier wel tot rust komen. Ontbijt slaan we even over....ik ga eerst boodschappen in Decize doen en dan maken wij van het ontbijt een lunch. Weer is erg warm, helder blauwe lucht en nu , om 10.30 uur al 26 graden ! Zo gezegd en zo gedaan....
Ondertussen had G al het zwembad neer gezet en deze lag zich te vullen met water uit de tuinslang. Temperatuur is inmiddels gestegen tot zo'n 37graden en G voelt zich niet zo lekker. Heeft te lang in de zon gestaan, dus naar de voorkant van het huis in de schaduw om af te koelen. P en zijn vriendin zijn langs geweest eh hebben gezellig ee gegeten. Laat in de avond - nacht - toch maar alles opgeruimd en naar bed gegaan. Zo blauw als het op de foto van Myrthe was is het hier nu ook weer. Myrthe en Arjan zijn twee weken geleden hier een overnachting wezen doen en hebben toen deze foto's o.a gemaakt.

Zaterdag
Tik tik  tikketik tikketik ......drup drupperdedrup....om 7.00 uur wakker en hoor dit geluid. Het regent , oké is goed voor de beplanting maar niet voor ons....ach overleven wij ook wel weer. Het is tenslotte niet koud. Nu rond 9.00 uur is het 19 graden. Met Knut naar buiten en naar beneden naar de koeien gelopen. Wij  liepen tussen twee kleine beekjes naar beneden. Leuk gezicht hond die van links naar rechts door de stroompjes rent. Weer terug ontbeten en Gert heeft het bad even afgedekt.

Wat ik nog niet heb geschreven is dit; de buren hebben vooraan het hek een schuur. Hebben ..nee ze zijn die aan het maken.....timmer de timmer de timmer.
Wij kijken erop uit aan de  linkerkant van het terrein. Jammer maar niets aan te doen. Foto zal nog volgen. Als het weer droog weer is, nu giet het echt terwijl ik dit zit te typen. Gert heeft net een MUIS uit de regenton verwijdert...deze bleek toch niet te kunnen zwemmen !!

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten