donderdag 4 april 2013

Wat een ervaringen !


Woensdag, 03-04-2013

Foutje, van mij ! Ik was vergeten deze week af te zeggen bij de oppas van Knut. Dus zij belde ons waar hij bleef !!  OEPS, voortaan even goed aandenken. Wel weer zon maar deze komt niet goed door de wolken heen. Het is nog steeds mistig, tijd is 10 uur in de ochtend. Meestal lost de mist nu op. Afwachten wat er dus weer gaat gebeuren met het weer. Het is nu 11.30 uur en de zon is lekker warm aan het worden. Even stofzuigen en mailen voor “nieuwe ouders” eruit doen, dan naar buiten…. Ed Pit stofzuiger kleur.jpg
Vandaag een temperatuur van zo’n 15 graden gehad. Vanmiddag bij de Nederlanders aan de overkant van het dal geweest. Zij runnen een kleine camping met 4-6 plekken en twee houten chalets. De douches en wc’s zijn keurig opgeknapt. Uitzicht is ook hiervandaan weer een kleurenpracht van soorten groen. We kunnen de woning naast ons en de hoge boom goed zien. Op de foto minder:
Een Nederlandse vriendin zit in hun huiskamer de gordijnen/kussens te naaien. R geeft ook aan dat zij een aantal meubelen voor kleine kinderen heeft staan die zij eigenlijk wel wil door verkopen. Ik maak en afspraak dat ik in juni bij haar langs kom in La machine. Leuk, kan ik gelijk haar woning zien. Nieuwsgierig…?...eigenlijk wel,ze wonen midden in het dorp en hebben een grote tuin. Volgens de rest een “dorpspark” uiterlijk. Om terug te komen op de woning bij de kleine camping….De camping-woning is een leuke franse woning die ze met weinig middelen hebben opgeknapt. Toch zijn er , net als bij ons, nog steeds een hoop plannen die men in de toekomst wil uitwerken. In ons gesprek hebben we het er o.a over dat we een aannemer langs krijgen om te zien wat de kosten en mogelijkheden zijn om een overkapping over het terras te laten maken. De man van R is aannemer, als deze later aanschuift wordt dit dan ook aangekaart. A.s zaterdag komen de heren nu ook langs om eens te zien wat zij er van vinden en of zij een offerte uitkunnen brengen. We zijn zeer benieuwd naar de uitkomsten van beide partijen. Als we terug komen is het nog steeds lekker buiten en gaan we weer even op het terras zitten nakletsen. Om 19.00 uur naar het aanrecht om te koken. Weer een dag voorbij met nieuwe ervaringen en nieuwe kennismakingen. Na het eten, afwassen en koffie voor de buis. 
 
Donderdag, 04-04-2013

Om 7.00 uur gaf de hond aan dat hij naar buiten wilde. Dus maar gaan lopen voor we douchen. Hij had erge diarree..zit niemand op te wachten. Wat heeft hij nu weer gegeten waar hij niet tegen kan ?
Hondenpoep plaatjes Samen naar boven gelopen, leuk kan ik gelijk eens kijken hoe duidelijk de camping te zien is van af deze kant van het dal. Is goed te zien, maar voor een foto weet ik het nog niet. Gaan we wel proberen vanmiddag.
Oké, net als alle andere dagen eerst maar weer de mail gecontroleerd en meer van die dingen. Daarna samen aan tafel weer ontbeten met vers stokbrood en croissant. Doet me denken dat de andere Nederlanders aangaven dat zij hier al snel vanaf zijn gestapt ivm het de te verwachten gewichtstoename na een tijdje… Goed dat wij dan weer naar huis gaan en later in  de zomer weer kunnen genieten van deze heerlijkheden. Ik heb alle ramen gezeemd en de vloer gedweild, ook dit moet soms gebeuren. Volgend jaar weer lakken van de ramen en luiken,is  mijn terugkerend object. De velux ramen zijn lastig te zemen, kom er moeilijk bij. In ieder geval is dit weer lekker fris. Wat het buiten gebeuren betreft het volgende: het weer is tot een uur of elf droog/zon probeert/vocht in het dal. Daarna wordt het al snel weer beter. We eindigen uiteindelijk om 18.45 uur met 16 graden in de schaduw. Vanmiddag was de temperatuur zelfs  gestegen tot een graad of 18, volgens de nieuwe thermometer.  Met Knut is het een gaan en komen, redelijk dus. In de loop van de middag kwam er een tractor langs rijden, deze ging hout bij R brengen. Had hij gekocht bij een bewoner in Ville-Langy, die verhuist naar Decize en van al het hout en de gekapte bomen af wilde.  G gaat een handje helpen met sjouwen. P komt met mij een gesprekje aanknopen.  Ik oefen wel deze week, leer weer nieuwe woorden en begrippen. Ga nu zo koken en dan moeten de luiken weer dicht. G heeft de gaten voor de extra sloten goed diep gemaakt zodat alles weer goed kan sluiten. Het is hier, nu om 20.15 uur zo’n beetje donker, dan kan de houtkachel weer aan. Ook gezellig met een aantal kaarsen door de beneden verdieping. Bijna weer aan het einde van een heerlijke week…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten