woensdag 20 februari 2013

Halverwege de vakantie


Woensdag, 20 februari 2013

Vanochtend de vuilnisman/wagen langs horen komen. Was eral om 6.45 uur, zijn ze in Nederland toch later. De zon was alweer bezig te melden, dus wassen en met Knut naar buiten. G stokbrood en croissant halen. De croissants waren op en toen heeft hij maar iets anders voor bij de koffie mee genomen. Ziet er lekker uit. Weer tot 15.45 uur buiten geweest.

Ben  met Knut naar de overkant gelopen en heb daar gekeken of de Nederlandse overbuurvrouw misschien aanwezig is. Maar nee,we zien haar eigenlijk alleen in de zomer. Een stuk door de weilanden gelopen en Knut ruikt overal aan ook aan de modder die op de paden ligt. Als het al modder is…

G heeft een luik voor het  raampje op het terras gemaakt, mede voor de keuken en kamer aan de voorkant. Morgen even naar Bricomarché om te kijken voor sluit en hangwerk.

Ik ben in de tuin bezig geweest om bij iedere geplante boom of struik aarde bij te leggen. Dit weer doen als we de volgende keer komen, misschien groeien de planten dan beter. De kleigrond hier is niet vriendelijk ten opzichte van de korte wortels.

Ik zal dan ook voeding mee nemen. We hebben besloten ook aan de beneden kant een paar lagere struiken te plaatsen. G vind nu dat het laatste stuk op een weiland lijkt.

Ja, zal wel…..maar de stekken die er al staan die moeten nog groeien en de kastanjeboom groeit niet in 2 jaar tot volwassenheid.

De zon wordt inmiddels in de weg gezeten door de wolken. Het is aan het dicht trekken,nog niet vel maar er is een begin. Jammer, we hebben nog een paar dagen. Schijnt, volgens weersbericht op de  laptop, morgen kouder te gaan worden.

Zo meteen weer koken eerst nu even mijn klomp buiten zoeken. Knut is er weer mee vandoor gegaan, dit is een sport voor meneer…..wij maar lopen. Ach je moet toch iets doen om aandacht te krijgen,hmhmhmm. Dit was weer even een kort bericht over vandaag.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten