zondag 29 april 2012

Koninginnedag ontvlucht of toch gewoon weg???


Zaterdag, 28 april, willen we vertrekken naar La Domijn. Om zeven uur liep de wekker af,wij waren van plan om rond half negen toch wel weg te zijn. Dat ging mooi niet door ! We hadden we wat voor bereidingen getroffen . Dit keer een aanhanger van Hans bij ons. Daar gaan o.a een bank  voor buiten en een bank voor binnen op  mee. Natuurlijk weten we meer te verzinnen; vuurkorf,bed van Lon met een nieuw matras, kleine presentjes voor de buren,de opgekweekte buxussen en zo meer. Als we de bak willen inladen begint het te regenen,natuurlijk niet zachtjes maar gestaag en langdurig. Gert staat buiten en ik geef aan. Hij is drijf nat. Onze kleine Kitty, de poes, denkt mee te kunnen. Ze  klimt de bak in en gaat onder en bank liggen. Gert probeert de bak te beschermen met een groot zeil en deze op verschillende puntenvast te binden. Hopen dat het blijft zitten onderweg. Uiteindelijk alles geladen en dan Kitty binnen gezet en de auto in. We gaan op weg,het is half tien !

 Ach wat maakt het uit,we kunnen er toch in…heb ik wel de sleutels bij me??? Ja,gelukkig heb ik deze keer beide bossen verdeelt over onze jassen. Nu ook een fototoestel meegenomen. Kunne we foto’s voor thuis maken. Tot nu toe is het droog,houden zo…..     Het verkeer zit alleen niet zo mee. Lijkt wel of iedereen de zelfde kant uitmoet…de onze….      Om tien over half elf bij de grens van België en even tanken. Staat er iemand met een caravan oor ons en de bestuurder komt naar niet opdagen. Ik zal eens vragen aan de dame ie rechts in de auto zit. Zij zit zich op te maken en geeft aan dat manlief even is betalen.   Okè, wij wachten even en dan mag Gert tanken. Hij is zo klaar en op weg maar weer. Staat er een giga file,we besluiten om via Zundert binnen door te gaan. Wel een leuke route,site seeing, maar wel niet harder als 70 km mogen. Ach wat maakt ons uit.



Om 13.00 uur gaan we maar eens koffiepauze nemen ,inmiddels zijn we bij Lille. Opschieten doet het niet. Goed na deze plaspauze weer lekker verfrist en vol goede moed weer op weg. We zijn tenslotte samen !  Maar ja hoor…file orn en in Parijs. Aansluiten dus, kost wel weer tijd. Maar dan hadden we eerder een andere route moeten nemen. We kijken onze ogen uit naar de automobilisten die elkaar weer lekker in de haren zitten, na een aanrijding. Zo hebben we toch nog wat afleiding. We komen er weer zonder kleerscheuren vanaf. Maar maken we ons druk om ??

Geen opmerkingen:

Een reactie posten