donderdag 22 oktober 2015

Herfst in La Chapelle

Herstweek van 19 tm 25 oktober 2015

De herfstvakantie is weer aan gebroken !
Dus...wij gaan weer met een volle bepakking in de auto naar ons stulp(je)
Knut op de achterbank en in de achterbak een NIEUWE HOUTKACHEL, tja je moet toch wat ...hmmhm
Daar er een oude lekke houtkachel in het huis is achter gebleven na de koop van dit stulpje is het na bijna 5 jaar wel eens tijd dat er een nieuwe kachel zou komen.
Om de kachel heen liggen de pijpen en onze bagage en een kast voor in de huiskamer en twee kasten voor in de schuur...alsof we geld te veel hebben!
De kast voor in de huiskamer hebben we gekregen van G zijn neef, die is de keuken aan het verbouwen en deze kast deden ze weg. Daar ik het een leuke kast voor in La Chapelle vind hebben wij deze mee gekregen. Dus G en S volgend jaar toch eens mee dan ??





De kasten voor in de schuur komen uit onze schuur van onze laatste woning. Deze is verkocht en ja dan heb je wel eens wat materiaal over die je ergens kwijt moet.....komt goed uit daar wij nu opbergruimte in de garage krijgen. Opgeruimd staat netjes zegen ze dan.
Een snelle reis gehad, overal lekker door kunnen karren dus we kwamen rond vijf uur aan. Onderweg was wel te merken, tot aan Parijs, dat er vakantie gestart werd. Maar wij hebben er weinig last van gehad. Het weer zit ook mee, onderweg nevel maar geen buien. Zie hier de zomerbloemenkorrels die ik gewoon in de bak heb laten vallen met het idee
 "we zien wel "nu -
hier zien we het resultaat;
Het boompje in het midden heeft het begeven maar we hebben nu wel kleur !!
Nu hier lekkere blauwe lucht en zon, uiteraard ook wolken maar we blijven direct even buiten bij aankomst. De dagen na aankomst zijn wisselend, zon en blauwe lucht of bewolking met opklaringen. Veel buiten geweest.
De eerste ochtend met Knut naar boven was het dal vol met mist, dit trok al snel op en toen kwam de zon. Maar toen we boven waren was het net alsof we alleen op de wereld waren...apart gevoel.
De tweede ochtend kwamen we oog in oog te staan met twee herten die net zo van ons,
als wij van hen, schrokken.




 

 
Knut was een "perfecte" hond hij bleef keurig bij mij staan tot dat de herten het op een rennen zette, hij erachteraan maar direct terug na 1 commando. Verderop stond ook een kleine ree, zij kwam op ons aflopen en tot op een meter of  20 daarna draaide zij zich om en rende weg. Geweldig om te zien !!
K en A  zijn langs geweest om te helpen de kachel op zijn plek te zetten. Hij brand als een tierelier en staat erg goed in de kamer.
De warmte die wordt afgegeven is erg groot....










Daar wij geen  internet hebben zijn we maar eens naar Nevers gegaan om een kaartje voor onze nieuwe Mifi te halen. Zodat wij toch op het internet kunnen komen.  Daar we er toch waren zijn we maar eens een plattegrond en een boekje met interessante dingen gaan halen en hebben wij  de Nevers Cathedral bezocht en de Chapel of Saint Pierre. Voor komende keren staan er al weer andere dingen om  te bezichtigen op de lijst. Er is een hoop te zien dus voorlopig kunnen we vooruit.
Enige foto's:





Einde van de week ,donderdag, het is de hele dag al mistig en mottert er lekker op los. Wij zijn even boodschappen wezen doen en hebben isolatiemateriaal voor de kachelpijp  en een plank voor boven de aanrecht gehaald.

 R en P komen zo een hapje eten en dan zien we wel weer. Morgen, zegt de weerman, is het weer beter weer....jaja. Ik ga de foto's erbij zetten en stop dan maar weer eens .

 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten