woensdag 8 juni 2016

Samen ontspannen

Dit is al weer een tijd geleden da tik hier iets geschreven heb. Ach het loopt en  liep dit jaar ook allemaal anders. Verhuizingen en drukte op het werk voor ons beiden.  Maar toch speelde de behoeft om weer naar La Chapelle te gaan. Lekker te ontspannen en buiten andere dingen te dien. Zo gezegd en dan ook maar gedaan !  Eind mei begin juni zijn wij hier 2 weken  geweest,  maar de eerste week waren wij beiden al niet lekker en deed het weer niet zijn best. De tweede week zijn Femke, Raphaël en Jayden geweest. Gezellige boel, zonnig weer en veel buiten gespeeld. Opa en Oma geweest voor een paar dagen en hem de boel op stelten laten zetten.

4-12 juni: Samen een weekje er tussen uit moet kunnen dachten wij zo. Gert veelal in het buitenland dus nu maar weer eens samen. Knut met de tassen achterin gezet en daar gingen wij dan. Antwerpen en Lille en Parijs hadden wij dit keer geen stilstaande  file,wel bij Parijs een ongeluk wat even op onthoud gaf, dus gelukkig schoten wij dit keer tenminste op! Om 9.04 uur vertrokken en kwamen om 17.02 uur aan, met één tussen stop voor Knut. Op de weg en de parkeerplaatsen leek het wel een vakantieperiode, veel caravans op de weg.

Bij aankomst was het droog maar de bodem erg drassig. Was goed te merken dat het hier slecht weer is geweest. In het dorp waren er ook twee plaatsen aangegeven waar wateroverlast was geweest, lichte overstroming over de weg heen. De volgende ochtend was het lekker en ben ik met knut boven gaan kijken, heb ik geweten! Mijn klompen onder de modder mijn kuiten onder de modder....moet ik nog verder gaan ? Haha, zag er niet uit. Gelukkig werd het 24-27 graden en veel zon zodat alles lekker kon drogen. In de middag even samen met Knut eruit en toen liepen we J, de boven buurvrouw, tegen het lijf. Even staan kletsen en toen verder. In de loop van de avond de bbq aan gedaan en op het terras naar de ondergaande zon zitten kijken.

Knut op hagedissen jacht, dat is pret....nou ja voor hem dan! Liep er een hagedis de keuken in en hij er achter aan. Ik toch de hond maar even naar buiten gedaan en een plastic bak gepakt Duurde even voor ik hem te pakken had, verstopte zich onder een kleedje en ging in de sloffen van Gert zitten en daarna verdween die maf in min tas met werkspullen. Uiteindelijk te pakken en snel buiten gezet.
Eerste dinsdag van de maand is er markt in Moulins Engilbert, wij erheen. Komen wij K en A tegen direct maar even een afspraak gemaakt.Op een terrasje koffie gedronken, het hele terras zat vol met Nederlanders!!  Aan de overkant van de weg zagen wij een kapperszaak genaamd: Odile..even een foto en smsen naar onze eigen kapster die ook die naam draagt, nou ja bijna  die van haar eindigt op IA.
Goed kijken boven het raam van de winkel:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten