dinsdag 8 oktober 2013

Herfstmomenten

Wederom een jaar voorbij,

Het is zaterdag,5 oktober, wij gaan rijden richting La Domijn.
Voor een week weer even andere dingen doen en alles in huis aanpakken voor de winter.
Het weer is redelijk maar de verwachtingen beter. Hopen nu ook dat dit inderdaad zo zal wezen. Annelies en Henny gaan deze week mee. Uit de voortuin een plant gehaald, die werd daar te groot en ik vind het een lelijk iets. Mooie manier om de plant toch in leven te houden is door deze mee te nemen en dan op een plekje langs het hek te zetten. Hebben we gelijk een afscheiding voor bij het nog te maken "haardhouthok". Maar de opslag voor het haardhout doen we een volgende jaar ergens. Nu zijn we erg benieuwd naar hoe het terras met de overkapping eruit zal zien.......



 



De foto's zeggen al heel veel, meer kregen we niet meer toegestuurd omdat dan de verrassing eraf zou zijn! Afijn, om negen uur de auto gestart en op weg dan maar.
Bij de eerste koffiestop moesten we om de beurt naar het toilet, ik ben klaar en wil de knop om door te trekken indrukken: komt de hele plaat van de muur af !!!!!!
  HEB IK WEER.......de toilet dame kwam aan lopen en pakte de plaat van mij aan en vertelde dat dit niet erg was, met een GROTE GLIMLACH....niet erg nu:      daar ben ik het niet mee eens !

De verdere weg is zonder rare dingen verlopen. wel reed er alsmaar een auto achter ons aan.. links - links / rechts- rechts daar waar wij gingen was die auto ook ?!                                                                 Oké, het waren mijn schoonzus en zwager, net zwaan kleef aan.

Om 17.00 uur reden wij de oprit op van La Domijn en toen: GING ER HEEL WAT DOOR MIJ HEEN.
Wat een verandering: overkapping erop en de openslaande deuren zaten erin !!
                  
                  

De timmerman liep nog rond, hij wilde het deurslot erop doen maar deze past niet. Ach, doe dat maar als wij weer weg zijn. Alle bagage uit de auto's en boven de ramen open om te luchten. Een rondje rondom het huis en iets ingeschonken.








Nadat alles weer op zijn plek stond zijn we het eten gaan verzorgen. Henny had een stoofschotel in Nederland gemaakt en die zijn wij met smaak gaan opeten.

 



Zondag, 6 oktober:

Het weer is wisselvallig: zon en dan weer grijs....temperatuur schommelt zo tussen de 15 en 18 graden. Vandaag gaan we naar de brocante in Prémery. Lekker rustig via omwegen erheen gereden. Is een leuke plaats en de markt had leuke artikelen. Eerst die op de markt, leuke brocante met goede spullen .                                                                                                                                                     Alleen dingt men er niet af, dus PRIJS IS PRIJS !                                                                                   Naast deze openlucht brocante was erook een zakje met allerlei mooie spulletjes, hiervan alvast een foto:

 

                                                                                                   
 Wij hebben een tafeltje gekocht voor in de huiskamer waar de lamp op kan.
 


 Zoals hierboven is te zien hebben wij ook het kasteel bekeken en het station, naast dit station dat nu bewoont is was een moestuin met enorme pompoenen.

Koffie gedronken en een tijdje rondgewandeld. terug via een andere weg  en bij thuiskomst die middag ook de meubels anders neergezet. De blauwe bank tegen de schuurmuur zodat er aan twee kanten naar buiten gekeken kan worden.

ER zijn nog meer foto's maar die zal ik nog uitzoeken . Bij thuiskomst op het terras in de zon gezeten en gelezen en gekletst. Wat ik nog niet heb verteld is dat Gert de nieuwe kraan erop heeft gezet: wat een opluchting  !



Geen opmerkingen:

Een reactie posten