vrijdag 11 oktober 2013

Chateaux Chinon

Maandag, 7 oktober

Vandaag best wel lekker temperatuur, maar we merken wel dat deze zal gaan veranderen.
De lucht is grijs en het waait bij tijd en wijle.
Gert gaat met H en A naar La Machine, naar de tentoonstelling en rondleiding over het "mijnleven" hier. Ik blijf met Knut thuis, ga werken, wandelen en lezen. Het duurt best lang voor zij weer terug zijn met verhalen. G geeft aan dat het de moeite waard is om dit eens te doen.
Ze hebben ook in de mijn zelf gelopen, het moet vroeger een vreselijke herrie geweest zijn als de machines aan gingen Voor een impressie zie de bijgevoegde foto's..


 

 

 


Dinsdag, 8 oktober

Een niet al te warme dag, hmhmh..... De temperatuur is te laag voor deze omgeving in deze tijd van het jaar. Zit tussen 10 en 15 graden, met regen en wind. Dus van ons terras echt kunnen genieten is er niet bij. Maar we vermaken ons prima met een tochtje hier of daar heen. Vandaag is het  een grotere plaats in de omgeving die bekeken wordt.
Het gras moet gemaaid, is nog niet geheel droog maar het moet er echt van komen nu.
Na een ontbijt van wederom vers stokbrood en croissant gaan we de spullen maar weer eens pakken. Ik ga met Gert de tuin doen en verder wat klussen en A en H gaan naar CH Chinon.
 

Deze kleding is te zien in het museum, heeft ook ieder seizoen een andere collectie naast deze.
Kleding voor groot en klein, met en zonder kant enzovoort........
Waar houd u van een kleine woning met veel versiering of een grote met genoeg slaapkamers ?
 

 


Wij kennen deze plaats al en hebben echt even wat in en rondom het huis te doen. Knut ,de hond zoals bekent, heeft het naar zin hij rent alsmaar achter mij met de maaimachine aan, heeft daardoor aardig groene poten gekregen.
Toch gaat de zon af en toe een strijd aan om door de wolken heen te willen breken.
Als H en terug komen gaan we toch op het terras een borrel nuttigen ....we hebben weer een "hardwerkende" dag achter de rug....
Plots begint Knut te blaffen en eigenlijk besteden wij er geen aan dacht aan : DOM er is visite dat het terrein opkomt !!
Gezellig, Kees en vrouw komen van de Franse les en komen even buurten. Dus snel een paar stoelen aangeschoven en meer op tafel gezet. De verhalen komen los over het bouwen van het terras. Blijkt dat men veel aanloop  had van beide buurtjes links en rechts, dus de bouw is door iedereen gevolgd. De "voorbuurman" had ook al aangegeven het mooi te vinden en denkt er ook over om een overkapping op het terras aan te laten leggen. Wie weet is het mogelijk eens met H te gaan praten??!! 
Als avondeten hebben we de BBQ aangedaan maar we waren weer eens te optimistisch.Het was toch te koud om op het terras te blijven dus G loopt op en neer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten