zondag 15 januari 2012

Hoog zomer met zijn allen badderen



Later in de zomer gaan F en R een paar dagen eerder als wij naar La Chapelle. Zo kunnen zij eerst even rondneuzen en een beetje eigen vakantie houden. Wij nemen L en E mee. Ben benieuwd wat deze vakantie weer gaat brengen. Het is einde juli en een zeer wisselvallige zomer tot nu toe. We hebben plannen om een beetje te klussen en verder lekker een week met de meiden en jongens door te brengen. Misschien een brocante en een toeristische route ? Als het weer mee zit zal het best wel lukken. L en E willen hun tent neerzetten en daar vertoeven tijdens de nacht. Wel moeten ze de huissleutel hebben om eventueel in de nacht naar de wc te kunnen. ’S ochtends zijn we bijtijds gaan rijden . L en E achterin en de auto vol gepropt. We nemen dit keer en route via Reims. Deze route hebben F en R al gereden en zij zijn ergens fout gegaan . Daarom hebben zij er veel langer over gedaan als nodig is. Wij gaan dezelfde route rijden om te zien waar het fout ging en er zijn wegomleggingen op de gewone route.
 Auto vol met tassen en tent en allerlei spullen die perse mee moeten. Het is nog steeds iedere keer een kar vol wat mee naar La Chapelle gaat. Nu met vier man er ook nog bij,maar uiteindelijk is het goed te doen. Ieder heeft ruimte genoeg. En we gaan tenslotte op vakantie ! Afgesproken was dus dat wij dezelfde route zouden gaan rijden als F en R, dit omdat wij wel eens willen weten waar het fout ging bij hen. Nou dit hebben we geweten……druk en omleidingen. De afslag waar F en R links hebben aangehouden is inderdaad zeer slecht aangegeven,wij zagen op het nippertje dat we naar rechtsaf moesten. Scheelde voor ons dus een zoekuurtje !                             Maar ja eerst moesten we toch ook België door en dan in Frankrijk goed uitkomen op de B wegen….makkelijker gezegd als gedaan. Maar met vier man sterk kom je een eind !  Nee rechtsaf …nee.. luister toch…we moesten hier links af en dan recht door..pfft...we hebben het gered !!!                                                                          Het weer werd wel warmer hoe meer we naar het zuiden reden, dat was een goed teken . Onderweg wel een bakkie gehaald op verschillende punten, Gert  wilde niet dat iemand anders reed. Hij rijd zelf en verder mogen we de weg bespreken maar de TOMTOM zal het wel weten, jaja…hebben we ervaren. Eindelijk kwamen we dan toch bij La Domijn aan, wat een lekker gevoel…        een stukje thuiskomen en gelijk ontspannen. L en E keken hun ogen uit tijdens de weg naar La Domijn.                          F en R waren lekker in de tuin aan het relaxen en verwelkomden ons. Eerst maar eens elkaar knuffelen en kletsen bij een glaasje wijn…dan kunnen we uitpakken.                  L en E moesten hun tent ook nog opzetten. Nu dat is geen probleem, ruimte zat…Al snel beslist welk stukje zij in gebruik zouden nemen. Zoals je kunt zien met ruim zicht naar het dal toe.

Onze Nederlandse buurtjes waren er en uiteraard ook  onze Franse …...                Renè kwam al snel kijken en met Gert kletsen.  R kan ook een woordje mee doen daar hij ook met de Franse taal is opgegroeid.  Is wel handig om af en toe te kunnen vragen wat er wordt gezegd als ik het niet kan volgen !                                                      Maar goed, ik moet het toch zelf ook beter gaan doen, oefenen en oefenen met alle mensen rondom ons…komt wel goed.  Hoeft ook niet in een keer.                                 Lekker de bbq aan en gaan eten met de hele club. Het weer was redelijk en de temperatuur was zodanig dat we ook het zwembad konden gebruiken.                      L heeft  E een toer door en om La Domijn gegeven.  L was blij dat ze buiten zouden slapen want het werd anders wel krap binnen........ach,het is maar net hoe je het bekijkt en  de tuin word toch ook gebruikt als camping dus…….alles komt goed !


Lekker enkelen dagen relaxed en boodschappen in de omgeving gedaan. Totdat E een telefoontje kreegvan zijn ouders dat zijn opa  overleden was. Nu moest er van alles geregeld worden . Een treinkaartje met de TGV en hoe komen we in Parijs ?!            De rit naar Parijs zou Gert doen met F.     Bij de achterburen kunnen zoeken naar de tijden van de TGV  en de kaarten kunnen bestellen via het internet . Toen  dit doorgegeven aan de familie in Nederland.     Fijn,  als je buren rondom hebt die mee willen denken.  De kaarten konden worden afgedrukt bij buurman G.    Nu hadden L en R nog twee dagen om nog een beetje vakantie te hebben. Die hebben we  ten volle benut door te sportenin en om het water ,hmhm zo noemen we het maar even .  





De tent zouden ze laten staan. Deze ruim ik op als G hen weg aan het brengen is.  Toen het moment gekomen was om hen naar Parijs te brengen konden we in ieder geval zeggen dat ze “even “hadden genoten. En rout Paris was de weg gelukkig niet druk dus konden ze goed op schieten. Ondertussen de tent afgebroken en opgeruimd. Dit met behulp van R, ik kreeg niet alle haringen los dus moest er een man aan te pas komen. Aan het einde van de middag kregen we een smsje dat ze veilig in Nederland waren aangekomen. Wij zijn ons met ons vieren gaan ontspannen. Tijdens een van de gesprekken kreeg ik het idee om eens te laten zien waaruit wij een keuze hadden gemaakt. Uit welke twee woningen wij hebben gekozen en waarom. Dus de volgende dag de auto in en op weg. Richting de Morvan, is maar een half uurtje rijden, maar wij namen natuurlij wel een binnen weg. Konden we gelijk iets van de omgeving laten zien. F had haar fototoestel mee genomen en klit erop los. Bij de woning aangekomen was het uitzicht wel mooi maar zagen R en F wel waarom we toch voor de andere woning hadden gekozen.Via een omweg langs Chateau Chinon gereden, even in het centrum rondgewandeld.     F kon zich wel de” beelden in het water “herinneren maar niet dat wij hier ook op vakantie zijn geweest toen zij een jaar of 7 was. Dus ook hiervan een foto voor de oude dag genomen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten